Generelt om visumansøgning til Bangladesh

Det er normalt muligt for danske statsborgere at få et 15-dages visum til Bangladesh, når man ankommer i Shah Jalal International Airport i Dhaka mod betaling af et gebyr på 51 USD.

Dette skyldes at Bangladesh ikke har nogen ambassade i Danmark. Det er derfor vigtigt at man medbringer kontanter og helst i små sedler(US dollars, euro, sterling eller pund), da der ikke altid er mulighed for at betale med kreditkort, eller veksle store sedler.

Vær opmærksom på, at der er begrænset mulighed for at udvide sit turistvisum ved udlændingeservice kontoret i Dhaka.

Vær opmærksom på  dette når du søger visum til Bangladesh

I de fleste tilfælde går ordningen omkring udstedelse af visum til Bangladesh ved ankomsten nemt og hurtigt. Der kan til tider være perioder hvor udstedelse af visum i lufthaven kan være suspenderet af de bangladeshiske myndigheder, det kan skyldes en forebyggende foranstaltning, ved f.eks. statsbesøg. Man kan også komme ud for at medarbejderne i flyselskaberne ikke kender til reglerne for visumudstedelse i lufthavnen, når der ikke er en bangladeshisk ambassade i Danmark.

Det har desværre forårsaget nogle episoder, hvor danskere er blevet nægtet adgang til at komme ombord på flyet til Dhaka.

Hvis du skal på gennemrejse i Bangladesh, er det et krav at man skal ændre på sin rutetilladelse. Dvs. at hvis man forlader landet, af en anden rute end man rejser dertil på, skal man huske at få det skrevet i rutetilladelsen, og dette kan gøres på paskontoret i Dhaka.

Vi kan hjælpe dig med visumansøgning inden afrejse, og være med til at sikre at du kommer igennem processen så nemt, hurtigt og sikket som muligt. Kontakt os venligst for at høre mere om dine muligheder og hvad vi kan gøre for dig så du får det rette visum med dig.