Ansøg om opholds- og arbejdstilladelse i Danmark – Hurtig og sikker proces

Ansøgning om opholds- og arbejdstilladelse i Danmark

I Visumasøgning er vi specialister i opholds- og arbejdstilladelser og hjælper virksomheder og medarbejdere med at komme hurtigt og sikkert i mål bla. gennem vores stærke sambejde med SIRI og Udlændigestyrelsen. Med en enkel proces kan vi spare jer for det tidskrævende arbejde og unødige afvisninger.

Ring og få en gratis screening af din sag af en af vores eksperter og få vurderet dine muligheder, behandlingstid samt dokumenter, der skal fremskaffes.

 

Sådan søger du arbejdstilladelse i Danmark

For at få en arbejdstilladelse i Danmark skal du opfylde specifikke krav afhængigt af din nationalitet og det arbejde, du planlægger at udføre. Hvis du kommer fra et land uden for EU, skal du som hovedregel have et jobtilbud, der lever op til de danske myndigheders krav om løn og arbejdsforhold.

I nogle tilfælde, f.eks. hvis du er højt kvalificeret, kan du være berettiget til en arbejdstilladelse gennem særlige ordninger som "Fast Track-ordningen" eller "Særlige individuelle kvalifikationer."

På denne side har vi samlet information om de forskellige ordninger for ansøgninger og hvad der skal til for sikre en succesfuld ansøgning om opholds- og arbejdstilladelse i Danmark - uanset om du kommer fra et EU-land eller udenfor EU.
 

Ekspert i opholds- og arbejdstilladelser

Julie Vigsø Pedersen

Julie Vigsø Pedersen,

Visa Operations Manager

Ring og få en gratis screening af din sag

Kontakt os: +45 86868606

Julie Vigsø Pedersen er Visa Operations Manager hos Visumansøgning og vores ekspert i opholds- og arbejdstilladelser samt Schengenvisum. Med en stærk international baggrund og erfaring har hun stor indsigt i det diplomatiske arbejde omkring visum- og arbejdstilladelser.

 

Tidligere har Julie arbejdet som fuldmægtig i Visumkontoret ved Udlændingestyrelsen. I tæt samarbejde med SIRI har hun bl.a. håndteret klagesager, Schengenvisumansøgninger, anmodninger om aktindsigter efter forvaltningsloven, samt rådgivning af politiet ved grænsekontrol.

Hun taler fire sprog, forstår flere skriftligt, og har en BA i Language and International Studies fra Aalborg Universitet samt en Cand.mag. i Tværkulturelle Studier fra Københavns Universitet.

 

Ordninger for arbejdstilladelser

 

Fast Track-ordningen

 

Fast Track-ordningen er en speciel ordning, der giver danske virksomheder mulighed for hurtigere at ansætte højt kvalificerede udenlandske medarbejdere. Den gør det muligt for medarbejdere at starte arbejde, mens deres ansøgning om arbejdstilladelse behandles, og sikrer en hurtigere og mere fleksibel proces for både arbejdsgivere og medarbejdere. For at kvalificere sig skal virksomheden være certificeret af de danske myndigheder.

Særlige individuelle kvalifikationer

Der udstedes arbejdstilladelse på baggrund af særlige individuelle kvalifikationer, hvis man er blevet tilbudt arbejde i Danmark, som er specielt knyttet til ens person og ens kompetencer, heriblandt hvis man er specialuddannet eller har mange års erfaring inden for en helt bestemt branche. Her er det et krav, at der modtages en minimumsløn tilsvarende den, som en dansk statsborger ville få – men vigtigst af alt, at ansøgeren kan dokumentere sin uddannelse/erfaring samt de særlige grunde for, at de skal tildeles arbejdstilladelse efter denne ordning.

Beløbsordningerne

Beløbsordningerne er to ordninger under samme navn, hvor udenlandske arbejdstagere kan få arbejdstilladelse til Danmark, hvis de har et jobtilbud med en årsløn, der overstiger en fastsat grænse. Denne ordning er rettet mod mellem til højt betalte stillinger og kræver ikke specifikke kvalifikationer eller mangel på arbejdskraft inden for den pågældende sektor – så længe lønkravet er opfyldt.

Positivlisterne

Positivlisterne er et bredt sæt af lister over de erhvervsgrupper og kurser i Danmark, hvor der er en reel mangel på arbejdskraft, eller som giver de bedste muligheder for udlændinge til at komme i job i Danmark – oftest begge. Denne ordning kan sørge for, at udenlandsk arbejdskraft kan komme til Danmark nemmere og hurtigere, da den også kan give anledning til hurtigere sagsbehandling. Vigtigt er det dog, at arbejdstageren fortsat lever op til de fastsatte krav af SIRI.

Au Pair

For unge udlændinge, som ønsker at lære mere om dansk kultur og sprog, er der mulighed for at søge om arbejdstilladelse som au pair. Her er det en selvfølge, at der skal være indgået en aftale med en dansk værtsfamilie, da udlændingen vil bo hos dem. Derudover er det også vigtigt, at selve ansøgeren opfylder en længere række af krav fra SIRI vedrørende deres private forhold, såsom alder, civilstatus, uddannelsesniveau, og ansøgerens familie i hjemlandet.

Working Holiday

Working Holiday ordningen er en helt unik bilateral aftale, som er indgået mellem Danmark og syv andre lande: Argentina, Australien, Canada, Chile, Japan, New Zealand og Sydkorea. Denne aftale er indgået med bl.a. det formål at give unge mennesker fra disse lande bedre mulighed for at lære mere om Danmark, og omvendt for unge danskere om disse syv lande. En opholds- og arbejdstilladelse på baggrund af Working Holiday kan give en ung udlænding mulighed for at påtage sig arbejde i Danmark i et begrænset omfang inden for et år, samt mulighed for at følge et uddannelsesforløb og søge om fuldtidsbeskæftigelse i Danmark.

Praktik

Der kan udstedes opholds- og arbejdstilladelse på baggrund af praktikophold, hvis ansøgeren er studerende i enten Danmark eller et andet land, hvor de har lovligt ophold, og hvis der er særlige uddannelsesmæssige grunde til, at ansøgeren skal i praktik i Danmark. Kravene hertil afhænger af den branche, man skal være i praktik for, samt det land man studerer i, og derfor er det vigtigt at have tungen lige i munden, når man søger om dansk praktikophold.

Studie

Studerende på alle niveauer, lige fra folkeskolen til Ph.d.-uddannelse og udvekslingsstuderende, kan søge om opholds- og arbejdstilladelse til Danmark. Oftest kræves der dokumentation for sprogkundskaber på engelsk, men i nogle tilfælde også dansk. Fælles for dem alle er det, at der skal kunne fremvises et optagelsesbrev på uddannelsesinstitutionen, og at kravene for tilladelse til studieophold afhænger af ansøgerens alder og den uddannelse, der skal tages fuldt eller delvist i Danmark. Desuden kan der anmodes om tilladelse til studiejob på siden, såfremt man er 18 år eller ældre.

For at kunne få opholds- og arbejdstilladelse til Danmark, skal du som ansøger – eller du som arbejdsgiveren på vegne af ansøgeren – gøre følgende:

  1. Finde en dansk arbejdsgiver, der tilbyder dig en stilling.
  2. Sikre, at stillingen opfylder kravene for løn og arbejdsvilkår.
  3. Indgive en ansøgning om opholds- og arbejdstilladelse efter den rette ordning til SIRI (Styrelsen for International Rekruttering og Integration).
  4. Bestille og få optaget biometri ved SIRI eller den danske repræsentation i udlandet

 

Ring og få en gratis screening af din sag af en af vores eksperter og få vurderet dine muligheder, samt behandlingstid og dokumenter der skal fremskaffes.

Unik og enkel proces, der guider dig hele vejen

Start din ansøgning

Modtag krav til dokumenter

Færdiggør din ansøgning

Modtag din arbejdstilladelse

Ansøg her

Arbejdstilladelser
Fra 5995 DKK  
Tjek og rettelse af dokumenter
Assistance til udfyldning af ansøgning
Indlevering of afhentning af ansøgning
Bestilling til tid af optagelse af biometri
Minimerer risikoen for fejl
Tilpasset løsning og vejledning for både ansøger og arbejdsgiver
Bistand til certificering til Fast-Track ordningen
Start ansøgning her

KONTAKT INFORMATION

Sjælland
Visumansøgning ApS
Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Jylland
Visumansøgning ApS
Reciliens House
Dandy business park

CVR: 41763043
Tel: +45 86 86 86 06
E-mail: info@visumansogning.dk

ÅBNINGSTIDER

Telefontid: 8:00 - 16:00
Åbningstider: 8:00 - 16:30
Friday: 8:00 - 16:00

REJSEFORSIKRING

Vi samarbejder med European Travel Insurance.

Logo © 2024 Alle rettigheder forbeholdes | Visumansøgning

Cookiesamtykke

Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores hjemmeside med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester.