Legalisering

Behovet for legalisering og verificering af dokumenter kan opstå, hvis du har behov for at verificere vigtige dokumenter til udlandet – f.eks. en ansøgning eller et retsdokument.

Vi hjælper dig fra start til slut, så du er sikret nem legalisering og apostillepåtegning af vigtige dokumenter. Kontakt os via formularen for hurtig og effektiv hjælp.

Hvad er apostille/legalisering af dokumenter?

Apostille er processen med legalisering af dokumenter, der skal bruges i udlandet. Helt konkret er det en bekræftelse af dokumentets underskrift som ægte – markeret med et apostillestempel.

Legaliseringen dokumenterer altså, at det er en legitim person, som har underskrevet dokumentet. 

Dette er ikke kun nødvendigt for personer. Legaliseringer af dokumenter udstedt fra en organisation eller en myndighed skal også indeholde et apostillestempel, som verificerer afsenderen.

I nogle tilfælde skal der foretages flere legaliseringer fra forskellige myndigheder, før underskriften kan bekræftes. I de fleste tilfælde kan det dog efter de nye regler på området klares med en enkelt legalisering.

Apostillestempel hos Udenrigsministeriet

Det er Udenrigsministeriet, der står for apostillepåtegning - men Udenrigsministeriet kan kun tilbyde legalisering med et apostillestempel, hvis dokumentet er af dansk/engelsk version.

Hvis du derfor har brug for en legalisering på f.eks. fransk eller spansk, skal det udstedes fra andre myndigheder. Det hjælper vi dig naturligvis også med – og sørger for at holde dig opdateret gennem hele processen, så du ikke skal foretage dig andet end at sende os dokumenter.

Pris på apostille/legalisering

Pris per instans (op til 5 dokumenter): 799 kr. inklusive moms.

Hvis der skulle opstå spørgsmål, eller der er behov for en hastesag, kan du kontakte vores kundeservice på Tlf.: 86 86 86 06 eller på mail: info@visumansogning.dk.

 

FAQ om legalisering/apostille

Herunder har vi samlet de vigtigste spørgsmål og svar om apostille/legalisering.

Hvad bruges apostille til?

Apostille benyttes oftest i forbindelse med ansøgninger om optagelse på udenlandske uddannelser, udenlandske retssager samt officielle formål i udlandet.

De typiske dokumenter er vielsesattester, skilsmissedomme, bopælsattester, dåbsattester, eksamensbevis m.m.

Hvad er et apostillestempel?

Når et dokument legaliseres, bliver der påsat et såkaldt apostillestempel. Apostillestemplet bekræfter underskriftens ægthed og gør dokumentet juridisk gyldigt.

Et apostillestempel er typisk blåt eller sort. 

Hvad betyder apostille?

Apostille betyder påtegning eller stempel af dokument, der skal bruges i udlandet. Navnet apostille stammer fra Apostillekonventionen i 1961, der havde til formål at gøre verifikationen af udenlandske dokumenter nemmere.

Skal mit legaliserede dokument oversættes?

Nogle myndigheder kræver et oversat dokument med påsat apostillestempel, før det er legaliseret. Oversættelsen skal ydermere udføres af statsautoriseret oversætter (translatør).

Hvor kan man få apostillestempel?

Du kan få apostillestempel ved Udenrigsministeriet. Der er en bestemt proces, der skal følges, før dit dokument kan få det vigtige stempel. Denne proces hjælper vi dig med at komme nemt og smertefrit igennem.

Hvilke lande er med i Apostillekonventionen?

Samtlige EU-lande er med i Apostillekonventionen. Derudover er en lang række andre lande med, heriblandt følgende: Argentina, Australien, Colombia, Ecuador, Hviderusland, Indien, Island, Israel, Japan, Mexico, New Zealand, Norge, Rusland, Schweiz, USA, Ukraine og Venezuela.

Samtlige apostillelande ses her.

Hvad gør jeg, hvis dokumentets ophavsland ikke er med i Apostillekonventionen?

I det tilfælde skal dokumentet legaliseres af landets Udenrigsministerium samt landets danske ambassade. Denne proces hjælper vi dig også med, skulle det blive nødvendigt.

Hvor ligger legaliseringskontoret?

Legaliseringskontoret er en del af Udenrigsministeriet og er derfor lokaliseret på Asiatisk Plads 2, 1448 København K.

Bestil dokumenter til legalisering

Pris
KONTAKT INFORMATION

Sjælland
Visumansøgning ApS
Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Jylland
Visumansøgning ApS
Reciliens House
Dandy business park

CVR: 41763043
Tel: +45 86 86 86 06
E-mail: info@visumansogning.dk

ÅBNINGSTIDER

Telefontid: 8:00 - 16:00
Åbningstider: 8:00 - 16:30
Friday: 8:00 - 16:00

REJSEFORSIKRING

Vi samarbejder med European Travel Insurance.

Logo © 2024 Alle rettigheder forbeholdes | Visumansøgning

Cookiesamtykke

Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores hjemmeside med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester.