Generelt om visumansøgning til USA

Alle personer fra Norden kan opholde sig i USA visumfrit, hvis besøget er mindre end 90 dage. Der skal dog stadig ansøges om rejsetilladelsen ESTA inden afrejse.

Er ESTA et visum?

Nej, ESTA og visum til USA er to forskellige ting. ESTA står for Electronic System for Travel Authorization og er en forhåndsgodkendelse til at rejse ind i USA. ESTA er dermed din tilladelse til at rejse mod USA via fly eller båd, men ingen garanti for at komme helt ind i landet. Her vil du endeligt skulle godkendes af en kontrol i f.eks. lufthavnen.

I nogle få tilfælde er et visum påkrævet til at rejse ind i USA, men i langt de fleste tilfælde er ESTA tilstrækkeligt til indrejse. Se mere om visum til USA senere i dette dokument.

Ansøgning om ESTA til USA

Vi sørger for, at du kommer helt i mål med en korrekt udfyldt ESTA, og skulle der opstå problemer undervejs, så tager vi os af dem.

Hvis du bliver afvist, så sørger vi for, at du får den nødvendige hjælp til at ansøge om et regulært visum til USA.

Visum USA pris – hvad koster visum (ESTA) til USA?

Et ESTA til USA hos Visumansøgning koster fra 1999 kroner (smart-pakken) til 2999 kroner (platin-pakken). Din endelige pris afhænger altså af, hvor meget vi hos Visumansøgning skal sørge for i processen.

Derudover skal du indberegne et mindre gebyr på 14 dollars til ESTA ansøgningsprocessen.

Hvor længe gælder ESTA til USA?

Du kan opholde dig i USA med en godkendt ESTA i op til 90 dage. En godkendt ESTA har en gyldighedsperiode på 2 år. Hvis du vil være i USA i mere end 90 dage, skal du bruge et visum.

Hvornår skal du søge visum til USA i stedet for ESTA?

Hvis du ikke lever op til kravene for at kunne ansøge om en ESTA, skal der ansøges om et turistvisum eller forretningsvisum. Forretningsvisum til USA betegnes som B1, og et turistvisum til USA betegnes B2.

Du skal i forbindelse med rejse fra Danmark til USA søge visum i stedet for ESTA, hvis du opfylder blot et af følgende punkter:

 • Du er ikke dansk statsborger
 • Du er tidligere blevet nægtet visum
 • Du skal være i USA i længere end 90 dage
 • Du har en plettet straffeattest (ikke altid, men oftest)
 • Du har tidligere taget hjem senere end dit tilladte ophold i USA
 • Du har været i følgende lande efter 1. marts 2011: Nordkorea, Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen.

Hvor lang tid tager det at få visum til USA?

Processen for ansøgning om et B1/B2 visum (forretnings- og turistvisum) kan i nogle tilfælde tage op til 90 dage alt efter vente- og behandlingstid på ambassaden. Derfor anbefaler vi altid, at du ansøger i god tid.

Der kan opstå flere besværlige situationer i processen, og her tager vi os af samtlige udfordringer samt sørger for at holde dig opdateret, hvis der mangler dokumenter eller andet for at kunne færdigbehandle dit visum.

Personligt fremmøde på USA’s ambassade for at få visum

Ved ansøgning om visum til USA gennem ambassaden er personligt fremmøde påkrævet. Du skal booke tid til interview, før du må møde op til samtale.

Den amerikanske ambassade i Danmark ligger på følgende adresse: Dag Hammerskjölds Alle 24, 2100 København Ø.

Vi tager os af hele processen med din ansøgning om visum til USA, og vi sørger for hurtig eksekvering og korrekt udfyldte felter fra starten, så behandlings- og ventetiden minimeres.

Dette sikrer, at din ansøgning kan blive indleveret og derefter behandlet, når du møder op til dit interview, fremfor unødvendige forsinkelser pga. manglende dokumenter.

Visum USA foto – hvilke krav er der?

Som en del af processen med at få et godkendt ESTA/visum til USA, skal du bruge et foto i det godkendte format. Dette foto skal opfylde følgende krav:

 • Højest 6 måneder gammelt
 • Dit fulde ansigt skal være tydeligt og synligt og vendt direkte mod kameraet
 • Undgå skygger på billedet, der kan sløre dit reelle udseende
 • Uniform er ikke tilladt – men religiøs hverdagsbeklædning er fint, så længe dit ansigt er tydeligt og ikke tildækket
 • Ingen briller – medmindre du har lægeerklæring til at beholde dem på
 • Ingen hovedtelefoner
 • Fotoet skal være kvadratisk, så højden og bredden er ens
 • Baggrunden skal være neutral og ensfarvet – gerne hvid
 • Vær naturlig og afslappet med helt åbne øjne

Hvis disse krav er opfyldt, har du et godkendt visum foto til USA.

Visum/ESTA USA og straffeattest – hvad hvis den er plettet?

Det er muligt at få en ESTA med en plettet straffeattest, men det afhænger meget af forbrydelsens art og grovhed.

Du skal erklære tidligere forbrydelser og domme på din ESTA. Hvis du ikke får godkendt din ESTA pga. plettet straffeattest, er du nødsaget til at søge om visum i stedet.

Tidligere besøg eller ophold i Mellemøsten

Efter d. 1/1-2016, skal alle ansøgere som har haft besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien indenfor de sidste 5 år møde op på den amerikanske ambassade for at gennemføre en visumansøgning til USA.

Dette gælder ikke for journalister og mediecrew, som kan dokumentere, at opholdene har været i forbindelse med arbejdsopgaver relateret til mediedækning.

Visum til USA for børn & unge

Når du skal rejse til USA, skal du være opmærksom på, at alle børn skal have deres eget pas samt visum for at opnå tilladt indrejse. Uanset alder gælder den samme pris for et visum til både børn og voksne.

Fremmed- eller flygtningepas

Hvis du har et fremmed- eller dansk flygtningepas, skal du være opmærksom på, at behandlingstiden kan være længere, og vi anbefaler, at du ansøger min. 90 dage før din afrejse.

Vaccine i forbindelse med rejse til USA

Ved rejse til USA anbefaler vi forskellige vaccinationer, der varierer efter behov afhængig af længden på din opholdsperiode.

Vi anbefaler derfor, at du undersøger, hvilke vacciner du mangler for at være godt beskyttet under din rejse.

Det anbefales, at du som minimum vaccineres mod Difteri-Stivkrampe, og derudover anbefales det også at personer i risiko for smitte med leverbetændelse, forårsaget af Hepatitis A eller B virus, bør overveje vaccinationer mod denne.