Generelt om visumansøgning til Canada

Hvornår skal du have visum til Canada?

Alle danske statsborger kan rejse visumfrit til Canada i en periode på op til 6 måneder. Selvom du som dansk statsborger kan rejse visumfrit til Canada, omhandler det kun hvis det er turisme, forretning samt almindelige besøg i Canada.

Hvis du har planlagt, at rejse til Canada for at studere, arbejde eller ønsker at opholde dig i Canada i mere end 6 måneder, skal du ansøge om et visum til Canada.

Ved besiddelse af et fremmedpas eller rejsedokumenter, skal der ansøges om visum uanset hvilket visum der skal ansøges om, og hvad formål med rejsen er.

Visum til Canada for børn & unge

Når du skal rejse til Canada, skal du være opmærksom på at alle børn og unge skal have deres eget pas samt visum til indrejsen.

Uanset alder gælder den samme pris for et visum til Canada for børn og unge, såvel som til voksne.

Fremmed- eller flygtningepas

Hvis du har et fremmed- eller dansk flygtningepas, skal du være opmærksom på at behandlingstiden kan være længere og vi anbefaler at du ansøger min. 90 dage før din afrejse.

Vaccine

Ved rejse til Canada anbefales det at du bliver vaccineret, og der er forskellige behov for vacciner alt efter hvor lang en periode du vil opholde dig i Canada.

Vi anbefaler derfor at du undersøger hvilke vacciner du mangler, for at være godt beskyttet under din rejse.

Det anbefales at du som minimum vaccineres mod Hepatitis A, Difteri-Stivkrampe og Gul feber. Ved længere ophold, anbefales det også at du konsulterer din læge angående vaccine mod malaria.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.