Generelt om visumansøgning til Thailand

På denne side finder du alt, du skal vide om at søge visum til Thailand. Husk, at vi kun er et opkald væk på  +45 7171 7122 – vi er altid klar til at hjælpe dig helt i mål med din ansøgning.

Men først og fremmest:

Skal man have visum til Thailand?

Hvis du planlægger at rejse til Thailand, har du som dansk statsborger visumpligt. Det er derfor et krav, at du ansøger om visum til Thailand før afrejse.

Der findes dog én undtagelse. Som dansk statsborger kan du rejse visumfrit til Thailand i en periode på op til 30 dage, hvis du kun har en enkelt indrejse. Dette er dog kun gældende for danske statsborgere.

Hvornår skal man have visum til Thailand?

Hvis du som dansk statsborger har planer om at rejse til Thailand med andre formål end turisme, eller du vil være der i længere tid end 30 dage, så skal der ansøges om visum gennem den thailandske ambassade.

Andre formål end turisme kunne i den forbindelse f.eks. være følgende:

  • forretningsrejse
  • medicinsk behandling
  • deltagelse i event/shows
  • studie eller arbejde m.m

Visum Thailand pris – hvad koster visum til Thailand?

Et Visum til Thailand hos Visumansøgning koster fra 799 (Budget-pakken) til 899 (Smart-pakken) til 2999 kroner (Platin-pakken).

Derudover skal du indberegne gebyr til den thailandske ambassade i Hellerup. Prisen vil hertil også afhænge af, om det drejer sig om en enkelt eller multiple indrejser.

De forskellige pakker varierer i pris, fordi vi vil lade det være op til dig, hvor meget du selv vil stå for. Visumansøgning har omfattende erfaring med at sikre dit visum til Thailand, og vi kan derfor sørge for, at din ansøgning er fejlfri og bliver godkendt.

Hvor lang tid tager det at få visum til Thailand?

Vores normale behandlingstid er på 5 dage.

Du kan dog tilkøbe vores særlige ekspresmodel, hvor behandlingstiden i så fald er 3 dage.

Nye visumregler i Thailand

Thailand vedtog en ny bekendtgørelse i august 2014, som siger, at det ikke længere er muligt at foretage visa-run (hvor man flyver ud af Thailand og ind igen) for at forlænge perioden på opholdet.

Derfor er det vigtigt, at du søger visum inden afrejse, hvis du som rejsende på forhånd ved, at dit opholdet har en længere varighed end de 30 dage.

Der kan være mulighed for forlængelse i Thailand, og det kan i så fald gøres hos Office of Immigration. Hovedkontoret ligger i Bangkok, og Office of Immigration har kontorer i de fleste større byer i Thailand.

Derudover gælder følgende regler for visum til Thailand:

  • Forretningsrejser kræver en officiel invitation fra den thailandske forbindelse
  • Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter, du er rejst ind i landet

Kan man få 1 års visum til Thailand?

Der har været mulighed for et såkaldt non-immigrant visum, der gælder i op til et år. Der er nogle forskellige krav, du skal opfylde for at kvalificere dig til det:

  • Du skal være over 50 år gammel
  • Du skal have en indkomst på minimum 14.500 efter skat

Visum til Thailand 60 dage – visum til Thailand over 30 dage

Hvis du vil være i Thailand i over 30 dage, skal du anskaffe dig et turistvisum. Det kan give dig lov til at være i landet i op til 60 dage.

Alternativt kan du forlænge dit ophold i Thailand, imens du er der. Hvis du allerede ved, inden du tager afsted, at du vil være der i over 30 dage, anbefaler vi dog, at du får lavet et turistvisum inden afrejse.

Vær desuden opmærksom på, om du skal bruge visum til en enkelt indrejse eller til multiple indrejser.

Ansøgere med yderligere krav til visumansøgning til Thailand

Udvalgte lande i verden er fra Thailands side kategoriseret som lande med borgere, der skal igennem en anden ansøgningsproces. Der skal visum til Thailand gennem ambassaden, og det skal gøres min. 6 uger før afrejse.

De samme regler er gældende for personer, som er indehavere af Fremmedpas (Grå) eller Danske Rejsedokumenter (konventionspas – Blå)

Kan man få visum til Thailand i lufthavnen?

Nej, du kan ikke få visum til Thailand i lufthavnen. Det skal være korrekt udfyldt og udstedt, inden du rejser hjemmefra.

Rejsevejledning – kan man rejse til Thailand nu?

De thailandske myndigheder har i øjeblikket skærpede indrejseregler. Det kan gøre det svært at komme ind i landet.

Følg situationen lige her.