Generelt om visumansøgning til Ghana

Når du som dansk statsborger skal rejse til Ghana, har du visumpligt og du skal derfor være i besiddelse af et visum før din afrejse.

Ved ansøgning om visum til Ghana, søger man om et visum til en bestemt periode mellem 30 dage til 1 år, og med en enkelt, dobbelt eller multiple indrejser.

Besøg hos ven eller familie

Hvis du skal til Ghana for at besøge familie eller en ven, skal der bruges dokumentation og invitation fra personen i Ghana.

Hvis du selv er ghaneser og skal besøge din familie, er der mulighed for at få visum til Ghana med et længere ophold. Det kræver dokumentation samt bekræftelse fra din familie i Ghana, og skal indleveres sammen den endelige ansøgning på ambassaden.

Vær opmærksom på at Ghana har skrappe til udenlandske ansøgere, grundet sikkerhedshensyn og fokus på national sundhed.

Behandling af ansøgning af visum på ambassaden

Hvis du søger visum til Ghana uden at opfylde kravene, eller hvis der mangler dokumentation ved indlevering, afvises din ansøgning uden videre behandling og din betaling kan ikke refunderes.

Det er vigtigt, at alle korrekte dokumenter som er efterspurgt af ambassaden bliver indsamlet og vedlagt i din visumansøgning, da der ved manglende dokumentation kan medføre længere behandlingstid, eller til en afvisning af din ansøgning.

Vi hjælper dig med at indsamle alle de korrekte og nødvendige dokumenter, for at sikre at din ansøgning kan blive behandlet korrekt ved indlevering.

Ghanas Betingelser for visum

Ghana har fastsat en række betingelser for at få udstedt et visum, og derfor er det vigtigt at du læser Ghanas generelle betingelser for ansøgning samt indrejse, før du ansøger om et visum.

Læs mere HER.

Vaccine

Ved rejse til Ghana anbefales det at du bliver vaccineret, og der er forskellige behov for vacciner alt efter hvor lang en periode du vil opholde dig i Ghana.

Vi anbefaler derfor at du undersøger hvilke vacciner du mangler, for at være godt beskyttet under din rejse.

Det anbefales at du som minimum vaccineres mod Hepatitis A, Gul feber, Difteri-Stivkrampe samt en malariakonsultation. Ved et ophold over en længere periode, anbefales det også at du vaccineres mod menigitis.

Hvis du skal opholde dig i Ghana under et længerevarende ophold på min. 90 dage, eller er din rejse af særlig art og aktiviteter med mulighed for større smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.