Krav til pas

Internationale krav til pas og visum

Passet skal være:

  • I original stand.
  • Gyldighed i min. 6 måneder efter rejsens varighed.
  • Min. 2 ustemplede sider.
  • Må ikke have været meldt mistet, og efterfølgende fundet igen.

Ved rejse til Schengen-landene, skal passet medbringes selvom grænsekontrollen er mellem samarbejdslandene er ophævet. Dette gælder også hvis du rejser i norden, da der kommet stramninger omkring ID-kontrol.

Læs mere om Schengen-landene:

  • Schengen Brochure

Specielle regler og lovgivninger på enkelte lande

Sverige:
Den svenske regering har pr. D. 18/12 2015, besluttet at indføre ID-kontrol ved rejse med bus, tog eller færge fra Danmark. Ved anden indrejse i Sverige fra et Schengen-land, skal der også vises billedlegitimation, herunder pas, kørekort eller andet nationalt Id-kort.
Beslutningen er gældende fra d. 4/1 2016 frem til d. 4/7 2016.

Læs mere på:
polisen.se
sverige.um.dk

Norge:
Den Norske regering har skærpet deres grænsekontrol, og derfor skal alle nordiske borgere kunne fremvise gyldigt billedlegitimation. Herunder pas eller kørekort.
Stramningen er midlertidig og er gældende fra 26/11 2016 til 15/3 2016 indtil videre.

Læs mere på:
norge.um.dk
politi.no

USA:
Udenrigsministeriet og Ministirium for indre sikkerhed i USA, meddelte d. 21/1 2016, ændringer i Visa Waiver Programmet (VWP), for tilpasning til nyligt vedtaget lov. Det betyder at ændringerne vedrører alle der skal søge, eller har en ESTA.

Ændringerne omhandler:

  • Størstedelen af rejsende fra Danmark, som skal søge eller har en ESTA, vil ikke blive påvirket af ændringerne.
  • Ansøgere eller rejsende som har dobbelt statsborgerskab skal søge visum personligt på ambassaden i stedet for et ESTA. Herunder personer med statsborgerskab i et WVP-land og i enten Syrien, Irak, Iran og Sudan.
  • Loven medfører at visse personer nu skal søge visum, i stedet for et ESTA, men den forbyder ikke adgang eller indrejse.
  • Ansøgere til eller personer der har et ESTA, som har besøgt følgende lande fra og med d. 1/3 2011, skal højst sandsynligt søge visum. Landene omhandler: Syrien, Irak, Sudan eller Iran men der kan være undtagelser. Kontakt Visumansøgningen for yderligere information.

Hvis din ESTA-status er ændret, så vil du have modtaget en officiel meddelelse. For yderligere information, eller for at kontrollere din ESTA-status, kontakt Visumansøgningen.

Læs mere:
denmark.usembassy.gov

Hvis der skulle opstå spørgsmål eller der er behov for en hastesag, så kontakt venligst vores kundeservice på Tlf.: +45 86 86 86 06, eller på mail: info@visumansoegning.dk.

KONTAKT INFORMATION

Sjælland
Visumansøgning ApS
Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Jylland
Visumansøgning ApS
Reciliens House
Dandy business park

CVR: 41763043
Tel: +45 86 86 86 06
E-mail: info@visumansogning.dk

ÅBNINGSTIDER

Telefontid: 8:00 - 16:00
Åbningstider: 8:00 - 16:30
Friday: 8:00 - 16:00

REJSEFORSIKRING

Vi samarbejder med European Travel Insurance.

Logo © 2022 Alle rettigheder forbeholdes | Visumansøgning